iroda
Uniós források

55 milliárd forintot gyűjtött a Wing az MNB kötvényprogramjával

Portfolio
Befektetési portfoliójának bővítése és növekedési terveinek megvalósítása érdekében 54,7 milliárd forintnyi forrást von be a WING Zrt. a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja keretében. A jegybank és egyéb intézményi befektetők által lejegyzett vállalati kötvények futamideje 10 év, hozama 3,56 százalék – derül ki a társaság közleményéből.
Fókuszban: Jogi kérdések, üzemeltetés, irodapiac, retail.

Május 18-án hétfőn sikeresen lezajlott a Wing Zrt. kötvényaukciója a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Kötvényprogramja keretében, ahol a jegybank és minősített intézményi befektetők 54,7 milliárd forint összértékben jegyeztek vállalati kötvényeket. Az értékpapírok futamideje 10 év. A kötvények átlaghozama 3,56 százalék. A bevont forrást a befektetési portfoliójának további bővítésére, illetve növekedési terveinek megvalósítására kívánja fordítani a Wing. Az MNB tavaly nyáron indította el vállalati kötvényvásárlási programját, amelynek keretösszegét tavaly decemberben 450 milliárd forintra emelte meg.

A Wing az elmúlt években a magyar ingatlanpiac egyik vezető, immáron jelentős régiós jelenléttel is bíró szereplőjévé vált, amely minden ingatlanpiaci szegmensben jelen van. A fókuszterületet jelentő irodaházak mellett, ipari ingatlanok, kereskedelmi ingatlanok, szállodák és lakóparkok is a portfóliója részét képezik. A Wing fejlesztései között van például a Magyar Telekom székháza, az Ericsson székháza vagy az épülő Siemens-evosoft székház.  A Wing fejlesztői tevékenysége itthon és a régióban, Lengyelországban is aktív. További folyamatban lévő beruházásai a Liberty Irodaház, a BB Hotel, a Kassák Residence és Kassák Passage lakóparkok, valamint a Park West és Metropolitan Garden lakóprojektek.

Lengyelországban pedig a cég leányvállalata, a legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő, az Echo Investment fejlesztésében épül számos lakó és irodaprojekt, köztük városképformáló nagyprojektek, mint a varsói Brewery, vagy a katowice-i Face2Face.

Fókuszban: Jogi kérdések, üzemeltetés, irodapiac, retail.

Címlapkép: Getty Images

maszk koronavírus medence
traders
dollar_bankjegy
olaj szénhidrogén
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 27.
Ingatlanpiac: Bérlők vs. Bérbeadók - Itt az újranyitás!?
2020. május 28.
Megfizethető lakhatás és kormányzati tervek
2020. május 28.
Vírusválság: veszít vagy nyer a magyar agrárium?
2020. június 3.
Financial and Corporate IT: Digital UX a bankoknál
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Kutató / Junior kutató

Kutató / Junior kutató
Online előadás
Részvények, devizák, indexek és árupiacok elemzése, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
angela merkel