Előfizetői tartalom

Hogyan segít Magyarországnak Merkelék nagy terve? – Nem úgy, ahogy eddig megszoktuk

Portfolio
Nem a közvetlen támogatások, hanem inkább az áttételes hatások, az exportpiacok stabilizálása miatt lehet előnyös Magyarországnak az az 500 milliárd eurós uniós koronavírusos helyreállítási alap, amelyet hétfőn vázolt fel a német-francia vezetés – állapítja meg pénteki rövid elemzésében a Morgan Stanley. Mi ugyanezt hangsúlyoztuk már keddi elemzésünkben, miszerint anyagilag akár még hátrányos is lehet számunkra az alap, mert a befizetési kötelezettségeket meghaladhatják az abból például Magyarországra érkező források, de a külpiacaink stabilizálódása miatt mégis fontos nekünk is az, amit az EU két legerősebb tagállamának vezetője írásba adott.

Elemzésünkben részletesen bemutattuk, hogy milyen felismerések és kényszerpályák vezethettek el arra, hogy Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia köztársasági elnök közös sajtótájékoztatón vázolta fel az 500 milliárd eurós uniós helyreállítási alap kereteit. Bár ezek csak javaslatok, mégis nagy a jelentőségük, mert feladta régi ellenkezését a közös...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái