Előfizetői tartalom

Kiderült: 340 milliárd forintnyi EU-pénzt fordít a vírusválság enyhítésére a kormány

Portfolio
Egy április eleji kormányrendeletben az „Európai Unióból Érkező Járvány Elleni Támogatások Alapja” soron nulla eurót tüntetett fel a kormány, azt érzékeltetve, hogy „az EU nem segít a bajban”, de az Államadóság Kezelő Központ minapi befektetői prezentációjának egyik táblázatában már azt látjuk, hogy 340 milliárd forintnyi EU-pénzt csoportosít(ott) át a járvány gazdasági hatásainak enyhítésére a kormány.

Az ÁKK címlapján felbukkant egy angol nyelvű befektetői prezentáció, amely még május 19-i adatokat is tartalmaz. Így tehát nagyon friss és azt foglalja össze, hogy a koronavírus válságra milyen kormányzati és jegybanki intézkedések születtek eddig Magyarországon és összességében mennyire kedvező az adósságfinanszírozás helyzete. Ennek a prezentációnak a 9. oldalán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés