Uniós források

Egy munkanap alatt túligényelték a cégek az 50 milliárdos EU-s pályázati keretet

MTI
Portfolio
A pénteken megnyílt 50 milliárd forint keretösszegű magyar, high-tech és zöld pályázati kiírásra egy munkanap alatt 2015 vállalkozás több mint 53,7 milliárd forint támogatásra adott be igényt – jelezte egy keddi online sajtótájékoztatón György László. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerint ez azt mutatja, hogy a vállalkozások jelentős része optimistán tekint a jövőbe.

Elmondta, a pályázati konstrukcióra (GINOP-1.2.8-20 és VEKOP-1.2.6-20) a közép-magyarországi régióból 18,5 milliárd forint támogatási igény érkezett 701 vállalkozástól, a konvergencia régiókból 1314 vállalat több mint 35,2 milliárd forintra nyújtott be igényt.

Hozzátette, mivel az egy munkanap alatt beérkezett igény meghaladja az 50 milliárd forint keretet, ezért tartaléklistát képeznek, és azon dolgoznak, hogy minél előbb további forrásokat tudjanak adni erre a pályázati konstrukcióra.

Az államtitkár elmondta, hogy a zöld nemzeti bajnokok program társadalmi egyeztetése kedden zárul, június 15-étől lehet majd az IFKA-nál előminősíttetni a zöld gazdaságot ösztönző pályázat keretében beadandó kérelmeket.

Május végén egyébként szintén elindult a Magyar Multi Program III. - A kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása” című (GINOP-1.2.7-20 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése is, amely szintén ma zárul le.

György László a munkahelyvédelmi bértámogatási programok eddigi eredményeiről és egy új tervről is beszélt a mai eseményen, erről bővebben:

Tőzsde
koronavirus_strand
etterem
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Angela Merkel EP beszed jogallamisagi feltetelek unios penzek2007091