Vezetőváltások az MFB-nél és a Hiventuresnél
Uniós források

Nagy az érdeklődés a cégek részéről az uniós ingyenhitel iránt

Portfolio
Jelentős az érdeklődés a válság hatásainak kivédésére átdolgozott, európai uniós forrású Mikro- és Kisvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram (GINOP-8.3.5-18) iránt, amely már igényelhető az MFB Pontokon - közölte a bank. A változatlanul nulla százalékos kamat mellett elérhető hiteltermék az eddigi beruházási célok mellett önálló forgóeszköz és likviditás finanszírozást is biztosít a vállalkozások számára. A 137 milliárd forinttal növelt keretösszegű program  ezzel a legjobb árazású finanszírozási lehetőség a gazdasági visszaesés alatti működés biztosításához, illetve a legolcsóbb megoldás a krízis utáni technológiai versenyre történő felkészüléshez is - közölte az MFB.

A programról itt írtunk legutóbb:

Az MFB Csoport a kormányzati válságkezelő intézkedések részeként több mint 1500 milliárd forint keretösszegű gazdaságélénkítő csomagot hirdetett. A finanszírozási programcsomag célja, hogy a hitel-, tőke- és garancia eszközök összehangolásával hatékony segítséget nyújtson a vállalkozások likviditási problémáinak megoldására, a munkahelyek megőrzésére, valamint ösztönözze a beruházási, fejlesztési tevékenységet és a cégek hazai kézben való megőrzését. A program részeként az MFB - az uniós forráskezelésben résztvevő társintézményekkel együttműködésben - átdolgozta a legnépszerűbb uniós forrású hitelprogram, a KKV Technológia Hitel néven ismert termék feltételeit, hogy az a leghatékonyabban segítse a hazai vállalkozásokat.

A KKV Technológia Hitelprogram átalakított és új célok között felosztott 137 milliárd forinttal megemelt keretösszegének 50%-a beruházási célra, 50%-a pedig a likviditás, működés finanszírozására fordítható. A hitel futamideje beruházási hitelcél esetén maximum 7 év, a felvehető legmagasabb hitelösszeg pedig 150 millió forint. Forgóeszköz és likviditás finanszírozás esetén a futamidő maximum 5 év, a legmagasabb hitelösszeg pedig 300 millió forint lehet. Az ügyfelek által fizetendő kamat mindkét esetben nulla százalék. A nulla százalékos hitel június 12-től igényelhető országszerte, az MFB Pontok hálózatában.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program feltételrendszerének megfelelően a hitel felvételére devizabelföldinek minősülő, Magyarország területén – a közép-magyarországi régió kivételével - székhellyel, telephellyel illetve az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarország területén – a közép-magyarországi régió kivételével - fiókteleppel rendelkező KKV-k jogosultak. A program keretösszegét az MFB az uniós forráskezelésben résztvevő társintézményekkel együttműködésben az európai uniós forrású GINOP-hiteltermékek keretében még szabad források többségének átcsoportosításával alakította ki.

Az uniós forrású hitelprogram mellett április 30-tól már elérhetők azok a hitel-, tőke- és garanciaprogramok, melyeket az MFB és az MFB Csoport tagvállalatai biztosítanak a hazai vállalkozásoknak a koronavírus járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására és jövőbe mutató terveik megvalósítására. Az újonnan kidolgozott, illetve jelentősen átalakított három hitel-, kettő garancia- és négy tőkeprogram a mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint a nagyvállalatok számára is célzott módon biztosítja a működés fenntartásához, munkavállalóik megtartásához, illetve beruházásaik megvalósításához szükséges forrást. A tőkeprogramok a Hiventures Zrt., illetve piaci alapkezelők, míg a Krízis Garanciaprogram a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezelésében érhető el.

A hitelprogramokról az MFB vezérigazgatója is nyilatkozott nekünk:

Az egyes hitelprogramokról bővebb információ az MFB weboldalán, a vállalkozásoknak szóló garancia és tőkeprogramokról a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. és a Hiventures Zrt. oldalain olvasható.

Tőzsde
ausztralia melbourne koronavirus kuzdelem200708
calabria olaszország getty stock
szentkiralyialexandra
fiatalok étterem_getty stock
fitch
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Angela Merkel EP beszed jogallamisagi feltetelek unios penzek2007091