unicredit_todoroff-20170404
Uniós források

EU-s garanciával nyújt forgóeszközhitelt az UniCredit

Portfolio
Az UniCredit az EIF InnovFin garanciaeszközön keresztül a koronavírus-válsághelyzet leküzdése érdekében hozott intézkedésekre építve támogatja kilenc közép- és kelet-európai ország kkv-it és közepes tőkeerejű vállalkozásait – közölte a bank.

Az UniCredit csatlakozott az Európai Beruházási Alap (EIF) COVID-19 támogatási csomagjához, amely lehetővé teszi a bank számára, hogy a kke-régió kis-és középvállalkozásai (kkv) és közepes tőkeerejű vállalkozásai részére a korábbi 50 helyett 80 százalékos EIF‑garanciával, egyszerűsített jogosultsági feltételek mellett nyújtson forgóeszközhitelt.

Az új intézkedések az InnovFin garancia alkalmazását az eddig már támogatott kis- és középvállalkozások, valamint a kisméretű közepes tőkeerejű vállalkozások mellett a nagyméretű közepes tőkeerejű vállalkozásokra is kiterjesztik. Ezenkívül a digitális technológiák elterjedésének és a vállalkozások digitális átállásának további támogatása érdekében az InnovFin garancia már a digitális átállás finanszírozására is felhasználható. Az ügylet a Horizont 2020, az EU kutatás-fejlesztési és innovációs politikáját meghatározó keretprogram, és az Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) támogatását élvezi, amely az Európai Beruházási Terv központi eleme.

Az új intézkedések lehetővé teszik az UniCredit számára, hogy jelentős támogatást nyújtson a Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Horvátországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában működő vállalatoknak.

Az InnovFin garanciakeret kilenc helyi banknál és hat lízingcégnél vehető igénybe forgóeszközhitelre és beruházások finanszírozásához. Az InnovFin keret 1 milliárd eurós kezdeti összegéből mintegy 600 millió euró már elérhető a COVID-19 következményeinek enyhítése érdekében alkalmazott speciális feltételek mellett.

2020 júniusától az UniCredit a közép- és kelet-európai országokban 30 garanciaprogramban vesz részt, amelyeket nemzetközi pénzügyi intézmények és helyi fejlesztési bankok működtetnek, ezáltal összesen 3,8 milliárd euró potenciális finanszírozással tudja támogatni a kkv-kat és a közepes méretű vállalkozásokat, amelyből 1,2 milliárd eurót már igénybe is vettek – ismertette a bank közleménye.

A fennmaradó 2,6 milliárd euró magában foglalja a koronavírus-járvány következményeinek leküzdésére elkülönített új helyi garanciaprogramokat 1,2 milliárd euró összegben, valamint a fent említett, COVID‑elemmel bővített 0,6 milliárd eurónyi garanciakeretet, amelyek célja, hogy elősegítse a régión belüli hitelezést a következő 2–3 évben.

koronavirus
Disney
Németország
Elon Musk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Angela Merkel EP beszed jogallamisagi feltetelek unios penzek2007091