kórház beteg stockfotó
Uniós források

Még több pénzt ad az EU, de csak célzottan a járvány elleni védekezésre

MTI
Az Európai Unió tagállamai további finanszírozást igényelhetnek a Szükséghelyzeti Támogatási Eszköz révén rendelkezésre álló 220 millió eurót (76 milliárd forint) kitevő forrásból az alapvető áruk, az orvoscsoportok és a koronavírussal fertőzött betegek szállításához - közölte a válságkezelésért felelős biztos csütörtökön.

Janez Lenarcic elmondta, az új finanszírozás kiegészíti az uniós polgári védelmi mechanizmuson keresztül már rendelkezésre álló támogatást, valamint a közös uniós veszélyhelyzet-reagálási tartalék, az úgynevezett rescEU keretében már eljuttatott vagy még rendelkezésre álló védőeszköz-szállítmányokat.

A rendelkezésre álló 220 millió euró felhasználható az egészségügyi termékek eljuttatására oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Hozzájárul a betegek átadásához az uniós tagállamok között vagy uniós tagállamokból szomszédos országokba, ha fennáll a veszélye annak, hogy az egészségügyi szolgáltatások túlterhelődnek. Segíti az egészségügyi személyzet és a mobil orvoscsoportok szállítását uniós tagállamok között és a szomszédos országokból az unióba, hogy segítséget nyújthassanak ott, ahol a legnagyobb szükség van az orvosi ellátásra - közölte.

Az Európai Bizottság június 17-én ismertette a tagállamokkal a mobilitási csomag keretében nyújtott finanszírozás igénylésére vonatkozó eljárást és feltételeket. A tagállamok mostantól benyújthatják kérelmüket az Európai Bizottsághoz - közölte.

A 2,7 milliárd eurós költségvetésű Szükséghelyzeti Támogatási Eszközt április 16-án hozták létre. Olyan fellépéseket céloz, amelyek esetében az uniós szintű közös erőfeszítések a legeredményesebben járulhatnak hozzá a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló intézkedések fokozatos megszüntetését célzó közös európai ütemterv végrehajtásához.

horvátország tengerpart shutter
newyork stock exchange
budapest parlament híd getty stock
kórház
suzuki
koronavirus gazdasag
airbnb app
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Angela Merkel EP beszed jogallamisagi feltetelek unios penzek2007091