Előfizetői tartalom

Míg Orbán Viktor szerint tisztességtelen az új EU-s költségvetés, a lengyel kormányszóvivő szerint „nagyon előnyös”

Portfolio
Míg kedden Orbán Viktor kormányfő úgy látta: a 2021-2027-es EU-s költségvetési javaslat távol áll attól, hogy fairnek és tisztességesnek legyen nevezhető, addig ma a lengyel kormányszóvivő "nagyon előnyösnek" mondta azt. Ez tehát érzékelteti, hogy a visegrádi négyek (V4) körében sem egységes a javaslat megítélése, de ezeket például lesz lehetősége a négy állam kormányfőjének holnap Varsóban megbeszélni, amikor a V4 kormányfő csúcstalálkozója keretében átveszik a lengyelek a V4 soros eln9ökségi feladatait. Az eseményen egyébként a vasárnapi első elnökválasztási forduló győztese, Andrzej Duda elnök is felszólal majd.

Kedden videókonferencián tanácskozott egymással Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, aki a 2021-2027-es EU-s költségvetési és benne a koronavírus miatti helyreállítási alapról szóló tárgyalásokat koordinálja a július 17-18-i EU-csúcs előtt és Orbán Viktor magyar kormányfő. Az erről kiadott rövid közlemény szerint Orbán Viktor kifejtette: Magyarország érdekelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés