Előfizetői tartalom

A német igazságügyi tárca megerősítené a jogállamiságot, a magyar meddőnek tartja az erről szóló vitákat

Portfolio
|
MTI
Döntő jelentőségű a demokrácia és a jogállamiság megerősítése, különösen most, a koronavírus-járvány idején, a populisták és a radikálisok ugyanis megpróbálnak visszaélni a vészhelyzet okozta állapotokkal - jelentette ki Christine Lambrecht, az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Németország igazságügyi minisztere az uniós tagországok igazságügyi minisztereinek informális videókonferenciáját követően hétfőn. Ugyanezen esemény apropóján a magyar Igazságügyi Minisztérium (IM) is kiadott egy közleményt, amelyben Bóka János európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár azt mondta: a eddigi meddő jogállamisági viták helyett az európai igazságügyi együttműködés jövőjére kell koncentrálni.

A jogállamiság megerősítése és a 2021-2027-es EU-s pénzek kifizetésének összekapcsolása az egyik központi kérdése a két hét múlvai EU-csúcsnak, amely kapcsán Orbán Viktor is késhegyre menő vitákra számít. Ennek egyik vetülete a mai üzengetés is a jogállamiság témájában. Kapcsolódó cikkünk 2020. 07. 03. Késhegyre menő vitákról beszélt ma Orbán Viktor - Bemutatjuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés