Előfizetői tartalom

Összeütközött a holland és a magyar parlament EU-pénzes határozata, Kövér László tárgyalásokat kezdeményez

Portfolio
Miután Orbán Viktor kormányfő vasárnapi brüsszeli sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy az EU-pénzek jogállamisági feltételekhez kötésében egymásnak ellentmondó magyar és holland parlamenti határozatok születtek, és azt javasolta, hogy célszerű lenne a két parlamentnek egyeztetéseket kezdeményeznie egymással, ennek első lépése meg is történt hétfőn. Kövér László magyar parlamenti házelnök ugyanis levelet írt holland kollégájának, amelyet a Politico is megkapott.

Ebben Kövér azt emeli ki, hogy a magyar és a holland parlament által a magyar és holland kormánynak adott tárgyalási mandátum nem kompatibilis egymással, hiszen a magyar határozat alapján Orbán Viktornak meg kell vétóznia a jelenlegi megállapodást és ugyanezt kell tennie a holland kormányfőnek is. Ezért Kövér a levélben kifejezi nyitottságát a két parlament közötti egyeztetésekre....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés