Varga Mihaly palyazat keretosszeg emeles metal 99
Uniós források

Megemelte a PM a Pest megyei cégek eszközbeszerzési keretét, még 78 nyertes várható

Portfolio
A Pest megyei kis- és közepes vállalkozások számára tavaly megnyílt eszközbeszerzési pályázati kiírásra több mint négyszeres volt a túljelentkezés, ezért a keret 2 milliárd forinttal történő megemelése nyomán a 2020 májusában nyertesként megjelölt 86 cégen felül további 78 cég eszközberuházását támogatja a kormány – jelentette be ma Varga Mihály a Pénzügyminisztérium közleménye szerint.

A mikro-, kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére irányuló pályázat célja az, hogy segítse a Pest megyei vállalkozások versenyképességének növelését és a munkahelyek megtartását, a támogatás összege cégenként a 300 millió forintot is elérheti. A termelőeszközök, gépek beszerzése mellett lehetőség van új informatikai eszközök és gyártási licenc vásárlására, valamint információs technológiai fejlesztések megvalósítására is.

A bejelentést Varga Mihály a dabasi székhelyű Metal 99 Kft.-nél tette meg (ld. képünkön), amely 384 millió forintot meghaladó beruházásához több mint 173 millió forint támogatást nyert el a pályázaton és ezen az eseményen írták alá a támogatási szerződést. A fejlesztéssel a vállalkozás modernizálja gépparkját, bővíti kapacitásait. A cég olyan közlekedési vállalatok beszállítója, mint a BKV, a Mahart, a MÁV vagy az egyes megyeszékhelyek tömegközlekedéséért felelős társaságok.

Az eseményen a tárcavezető többek között azt hangsúlyozta, hogy a gazdaság újraindításában jelentős szerepe van a kis- és közepes vállalatok fejlődését, piaci pozíciójuk erősítését és az ott dolgozók munkahelyének biztonságát jelentő beruházásoknak. Rámutatott: a kormány intézkedéseinek középpontjában a munkahelyek védelme, a családok megélhetésének, valamint a vállalkozások talpon maradásának támogatása áll. Pest megyében, ahol a regisztrált hazai kis- és középvállalkozások közel tíz százaléka működik, különösen fontos az olyan fejlesztések támogatása, amelyek hozzájárulnak a vállalkozások erősítéséhez – emelte ki a pénzügyminiszter.

Címlapkép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

opec
arany ezüst
Koronavírus
oroszorszag
románia bukarest zászló
bull
útépítés építkezés
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
koronavírus járvány kutatás gyógyszer fejlesztés