Előfizetői tartalom

A magyarok háromnegyede igent mond az Európai Ügyészségre az EU-pénzes korrupció visszaszorításához

Portfolio
A magyar lakosság döntő többsége szerint az uniós fejlesztési támogatások egy jelentős része korrupciós csatornákon magánzsebekbe vándorol és még a kormánypárti szavazók 70 százaléka is úgy vélekedik, hogy az EU-támogatások egy része nem megfelelően van felhasználva és abból magánvagyonok keletkeznek - ez derül ki a Publicus Intézet Népszavának készített felméréséből. Éppen emiatt a magyarok 76 százaléka támogatná az Európai Ügyészséghez csatlakozást, igaz ebben  a kérdésben a kormánypártiaknak csak 51 százaléka támogató hozzáállású, míg több ellenzéki pártnál ez 100 százalékos.

A lap már hétfőn is közölt eredményeket a felmérésből, akkor az uniós és eurózónás csatlakozásról, illetve a helyreállítási hitel felvételéről szóló kérdések válaszait mutatták be; most pedig az uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódó attitűdöket, illetve az országhatárokon átnyúló, az uniós költségvetési ügyekben valódi nyomozati jogkörrel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés