Előfizetői tartalom

Kevesebb kohézió, több Brüsszel – ami a 2021-2027-es magyar EU-pénzek mögött van

Essősy Zsombor, MAPI-csoport
Bár már három hete megszáradt a pecsét a 2021-2027-es európai uniós ciklus költségvetésén, az utóbbi időszakban egészen eltérő narratívák láttak napvilágot arra vonatkozóan, hogy jól vagy rosszul járt Magyarország, félig üres vagy éppen félig teli a pohár. Van azonban néhány fontos tény, amiről kevés szó esik, mégis nagyban segíti az eligazodást - mutat rá vélemény cikkében Essősy Zsombor, a MAPI-csoport vezérigazgatója. Az alábbiakban az ő cikkét közöljük.

Július 21-én, kedden, reggel hat óra tájban már pont került minden fontos részletre Brüsszelben, már ami a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásait ellensúlyozandó helyreállítási alap (RRF), illetve a 2021-2027-es pénzügyi keret, tehát az uniós költségvetés (MFF) feltételeit illeti. Sokáig lógott a levegőben, hogy pontosan mit is jelent mindez a magyar gazdaságnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés