Előfizetői tartalom

„A naivitás időszaka elmúlt” - Felül kell vizsgálni a kritikus erőforrások biztonságát

Szabó S. László, Szabó Consulting
A járvány tanulságairól, az ipari adatok jelentőségéről, a szabályozás és a „soft law” lehetőségeiről is beszélt a Politico „Élő brüsszeli történet” sorozatának szeptember elsejei rendezvényén Thierry Breton, az EU belső piaci biztosa (lásd fenti képünkön). A döntéshozó a kinevezése első száz napjában sok mindenen dolgozott, így például az ipari stratégiához kapcsolódóan nemsokára megjelenik az Európai Bizottság akcióterve. „Várjuk meg, míg ez kész lesz”, válaszolta a részleteket firtató kérdésre, de azért a beszélgetésből sok minden kiderült - írja Szabó S. László uniós szakértő, aki az izgalmas beszélgetés internetes közvetítése nyomán küldött egy összefoglalót a szerkesztőségünknek az elhangzottakról. Az alábbiakban az ő írását közöljük.

Aktuális kérdések Először természetesen Phil Hogan kereskedelemügyi biztos lemondásáról kérdezte a moderátor. A francia biztos szerint ez személyes döntés volt, ő nagyra értékelte az ír biztost, akinek elkötelezettségét az is jelezte, hogy nem pályázott végül a Világkereskedelmi Szervezet elnöki posztjára, mert hosszú távon képzelte el munkáját az EU-ban. Jön egy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái