Előfizetői tartalom

Itt az Európai Bizottság iránymutatása ahhoz, hogyan kaphatnak pénzt a tagállamok a gigaalapból

Portfolio
Az Európai Bizottság a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszköz (a gazdasági helyreállítási alap legnagyobb kerete) végrehajtására vonatkozó stratégiai iránymutatást fogalmazott meg a 2021. évi éves fenntartható növekedési stratégiájában. Az Eszköz a NextGenerationEU központi elemét képező fő helyreállítási eszköz, mely minden eddiginél több, 672,5 milliárd euró összegű (a teljes gazdasági alap összeen 750 millárd erusó keretösszegű), az időszak elejére ütemezett kölcsönt és vissza nem térítendő pénzügyi támogatást nyújt majd a helyreállítás döntő fontosságú első éveiben - olvasható az Európai Bizottság közleményében.

Az éves fenntartható növekedési stratégia közzététele indítja el az európai szemeszter ez évi ciklusát. Az előző évre vonatkozó fenntartható növekedési stratégiában az Európai Bizottság az európai zöld megállapodáson és a versenyképes fenntarthatóság koncepcióján alapuló új növekedési stratégiába kezdett.  Az idei éves fenntartható növekedési stratégia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés