varga mihály sajtótájékoztató
Uniós források

Lecsapnál az utolsó EU-pályázatokra? - Új mobilapplikáció figyelmeztet a kiírásokra

Portfolio
MTI
Elindult a Pénzügyminisztérium első mobiltelefonra kifejlesztett alkalmazása, a GINAPP, amellyel a vállalkozások gyorsan és egyszerűen értesülhetnek az aktuális pályázatokról - jelentette be a pénzügyminiszter csütörtökön a Facebookra feltöltött videójában.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Varga Mihály hozzátette, az alkalmazás segítségével a vállalkozások minden GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) kiírásról részletesen informálódhatnak, a pályázatok megjelenéséről azonnali értesítést kaphatnak, de akár kérdéseiket is feltehetik az ügyfélszolgálatnak. A vállalkozásoknak attól sem kell tartaniuk, hogy lemaradnak egy pályázatról, mert az applikáció figyelmezteti őket.

Közölte, a gazdaságvédelmi intézkedések a következő hónapokban is folytatódnak, így folyamatosan jelennek meg új pályázati felhívások is, ezért Varga Mihály szerint érdemes letölteni a GINAPP-ot.

Múlt heti elemzésünkben arra mutattunk rá, hogy bár a 2014-2020-as uniós ciklusnak naptár szerint már a végén járunk, de a pénzosztásban még távolról sem. A forint gyengülése miatt (350-es szintre emelték az elszámolási technikai árfolyamot) ugyanis még jelentős, összességében mintegy 1500 milliárd forintnyi fejlesztési forrás áll rendelkezésre, amelyet a következő hónapokban kell kiosztani ahhoz, hogy a ciklus végéig, 2023-ig fel lehessen itthon használni a különböző projektekre. Ennek a gyors pénzosztásnak a hasznos információs eszköze lesz a vállalkozások számára a fent jelzett GINAPP.

Az elemzésben rámutattunk, hogy év végéig a kormány a GINOP-ban legfeljebb 2690 milliárd forintos kötelezettségvállalási szintet engedélyezett, noha szeptember elején még „csak” 2670 milliárd forintnál járt a ténylegesen vállalt kötelezettségek volumene (a kifizetések 1910 milliárdnál), így

év végéig még legalább 200 milliárd forintnyi pályázati nyertest kell kihirdetnie a kormánynaka ginopban, hogy teljesítse ezt a maximális célt.

Ehhez pedig a fenti miniszteri jelzés alapján még új kiírások is várhatók.

Címlapkép forrása: Portfolio

unhappy_2
törökország erdogan
koronavirus jarvany halaos aldozat
parlament sötét
aig
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
brusszel europai unio