Előfizetői tartalom

Beleszállt Varga Judit a jócskán felpuhított német EU-pénzes feltételrendszerbe is

Portfolio
Bár a német soros elnökség a nyári EU-csúcson született egyezség kereteire építve dolgozta ki az EU-pénzek és a jogállami feltételek összekapcsolásának rendelettervezetét, mégis azzal vádolta meg Varga Judit magyar igazságügyi miniszter a németeket, hogy eltértek attól, ezért szerinte uniós szerződést sértenének, így a javaslatot elfogadhatatlannak, a kijelölt cél elérésére alkalmatlannak nevezte.

A német soros elnökség hétfőn mutatta be a rendelettervezetet, ami az EU-pénzek és a jogállamiság kapcsolatából csak arra területre koncentrál, ami az uniós pénzek rendeltetésszerű elköltését garantálná. Így tehát nincs már szó benne általános jogállamisági hiányosságokról, amelyek alapot adnának az uniós pénzek felfüggesztésére, megvágására. Így jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés