Előfizetői tartalom

Merkel: ebből még lehet no-deal Brexit - Nehezebb, mint gondoltuk az EU-pénzek és a jogállamiság összekötése

Portfolio
Érdekünk a kereskedelmi megállapodás megkötése a britekkel még ebben a rövid hátralévő időben is, de „fel kell készülni arra is, hogy nem lesz megállapodás”, ebben az esetben pedig nem fogjuk magára hagyni Írországot – rögzítette a német soros EU-elnökség tevékenységéről a Régiók Bizottságában rendezett mai vitán Angela Merkel. A német kancellár egy európai néppárti honfitársa sürgetésére - aki a jogállamiság kérdéskörébe a független bíróságokat is belevette - elárulta: a jogállamiság és az uniós támogatások kérdésének összekötése „nem annyira egyszerű, mint ahogy azt gondoltuk”, de bizakodásának adott hangot, hogy valahogy megoldást találnak erre a kérdésre is.

A megállapodás nélküli Brexit lehetőségének bemondása két nappal az EU-csúcs kezdete előtt erős kijelentésnek hat Merkeltől, ami nyilván azt a célt is szolgálja, hogy ezt a kockázatot is tudatosítsa az EU-s térfélen, másrészt nyomást is gyakoroljon a brit kormányra, hogy engedjen bizonyos kérdésekben, mert különben tényleg ez lesz a kimenet. Merkel beszédével párhuzamosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés