Uniós források

Még közel 600 milliós kamatmentes EU-s hitel vár az egészségügyi, szociális és oktatási cégekre

Portfolio
Még közel 600 millió forintos kamatmentes hitelkeretből fejleszthetik eszközparkjukat az orvosok, a kulturális, oktatási, nevelési és egészségügyi szolgáltatók az EFOP-hitelből – hívja fel a figyelmet mai közleményében a Magyar Fejlesztési Bank, amely az MFB Pontokon keresztül elérhető pénzügyi eszközök központi intézménye. Az EFOP-5.1.1-17 kódszámú, „Pénzügyi Eszköz Hitelprogram” nevű EU-pályázati konstrukciót nem csak berendezések, műszerek, eszközök, hanem akár ágyak, takarók és párnák megvásárlására vagy járműbeszerzésre és képzési költségek fedezésére is fel lehet használni.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A közlemény arra hívja fel a figyelmet, hogy alig több mint egy év maradt a nulla százalékos, társadalmi célú hitel igénylésére – a kamatmentes kölcsönt mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetik 1 és 10 millió forint közötti értékben az MFB Pontokon, számos célra, az eszközök beszerzésétől kezdve a képzések költségének fedezéséig. A feltételek egyszerűek: az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programhoz (EFOP) kapcsolt szektorokban tevékenykedő olyan cégek kérhetik ezt a speciális hitelt, amelyeknek egészségügyi, köznevelési, felsőoktatási, szociális, gyermekvédelmi, ifjúság- és családügyi, gyermekek napközbeni ellátását célzó, továbbá kulturális szolgáltatások fejlesztése szerepel a céljai között. További előírás, hogy az igénylőnek rendelkeznie kell a Közép-magyarországi régión kívüli telephellyel (vagyis budapesti és pest megyei székhelyű vállalkozások is kaphatnak kamatmentes kölcsönt, amennyiben más megyében működő telephelyüket vagy fióktelepüket szeretnék fejleszteni).

A kamatmentes kölcsön igénylési feltételeinek már eddig is sok vállalkozás megfelelt és jelentős az érdeklődés a még felhasználható, összesen közel 600 millió forintos keretre. Háziorvosok és fogorvosok eszközparkjának megújítása, egy új EKG-készülék beszerzése, vagy akár egy használt röntgen, ultrahang berendezés megvásárlása ugyanúgy fedezhető a kölcsönből, ahogyan finanszíroztak már belőle infúziós pumpa, nőgyógyászati lézer és fogorvosi szék, illetve kompresszor beszerzését. A szociális ellátó intézményeknél ágyat, matracot, takarókat és párnákat, konyhai berendezéseket, a gyógyszertáraknál adagolót, az orvosi eszköz gyártónál pedig 3D-s nyomtatót vettek ebből az EFOP-kapcsolódású szektornak szóló kölcsönből, amelynek futamideje igazodik a beszerzett eszközök amortizációs idejéhez. A kölcsönből a vállalkozások munkatársaik szakmai fejlesztését, képzését is fedezni tudják, ám ennek aránya nem haladhatja meg a hitelösszeg 10 százalékát.

Az eddig folyósított EFOP-hitelek átlagos összege csaknem 5,9 millió forint. A jelenleg rendelkezésre álló, több mint 550 millió forintos keretből így várhatóan további száz vállalkozás igényeit lehet majd finanszírozni. Bár a hiteligényeket az MFB 2021. december elsejéig tudja fogadni, érdemes minél korábban gondoskodni a hitelkérelem benyújtásáról, hiszen bármikor kimerülhet a nulla százalékos kölcsön finanszírozását lehetővé tevő keret.

Az eddigi folyósított hitelek alapján az érintett vállalkozások körében a felsorolt lehetőségeken felül jellemző hitelcél volt a számítástechnikai eszközpark korszerűsítése és gépjármű vásárlása is, hiszen ilyen kedvező feltételekkel másutt nem jutnak hozzá finanszírozáshoz. Fontos megjegyezni azonban, hogy míg az EFOP-hitelből kisbusz, szállító jármű és teherautó vásárolható, személygépkocsi beszerzésére csak meghatározott feltételekkel igényelhető a kölcsön.

A folyósítás feltételeiről további információkat a www.palyazat.gov.hu oldalon és az MFB honlapján olvashatnak az érdeklődők a fenti direkt linkek segítségével.

A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
bull
boldog kereskedő trader befektető
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Brexit_barnier_kereskedelmi_megállapodás