napelemhazteto
Uniós források

Újabb fontos részletek derültek ki a családi házak napelemes EU-pályázatáról

Portfolio
Az elsők között fogja kiírni a magyar kormány a 2021-2027-es uniós ciklus terhére a lakosságnak szóló napelemes pályázatot a jövő év során és abban szociális szempontokat is fognak érvényesíteni, azaz nem minden régióban lesznek egységesek a támogatási feltételek, a pontos szabályok 2-3 hónap múlva jönnek – mondta el a Portfolio kérdésére ma Ágostházy Szabolcs.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a következő uniós ciklus Partnerségi Megállapodásáról szóló társadalmi egyeztetés elindulása apropóján tartott sajtótájékoztatón (lásd külön beszámolónkat itt) felhívta a figyelmet arra, hogy nincsenek még meg a végleges keretei ennek Brüsszelben, ezért nem tudnak még végleges napelemes pályázati feltételekről sem beszélni, csupán irányokról. Megjegyezte, hogy mivel a 2021-2027-es ciklusban a mostaninál sokkal tágabb kereteket biztosít az EU arra, hogy magánszemélyek is uniós forráshoz jussanak, ezért mind ennek a napelemes, mind egyéb pályázatoknak a kialakításánál ezekkel a keretekkel mindenképpen élni akarnak.

Ágostházy Szabolcs felhívta a figyelmet arra, hogy a napelemes pályázat végleges kereteinél családpolitikai és szociális szempontokat is figyelembe fognak venni, ezért a kialakításánál együtt dolgoznak Novák Katalin új tárca nélküli miniszterrel is.

Egyelőre az új napelemes pályázatról annyi tudható még, hogy az a cél: a pályázati forrás felhasználásával egy adott családi ház energiafelhasználása 30-40%-kal csökkenjen, és ehhez igazodik majd a pályázatba épített támogatási intenzitást (tehát a támogatási intenzitás nem 30-40%-os lesz hanem várhatóan magasabb).

Címlapkép forrása: Getty Images

falu házak
koronavirus-353289
számítógép hacker programozó
magyar lengyel cseh
hiflylabs
getty, parlament, duna, vár, budapest
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130