Előfizetői tartalom

Úgy tűnik, nem fog vétózni a magyar kormány, így kétségesek a 2021 utáni EU-pénzeink

Portfolio
Mégsem fogja megvétózni Magyarország a 2021-2027-es uniós költségvetésről szóló, illetve a helyreállítási alappal kapcsolatos saját források rendeletet a Tanácsban. Így a két büdzsé nemsokára el tud indulni és mivel a szigorú jogállamisági rendelet is hatályba lép, így egyelőre kétséges, hogy kap-e Magyarország 2021-től érdemben új uniós forrásokat. Legalábbis ez – a Portfolio által már pénteken vázolt kockázati - forgatókönyv kezd kirajzolódni Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár mai cikkéből. Közben egyébként ma délután újabb nagy alku született Brüsszelben: megvan az elvi megállapodás az uniós intézmények között a 2021-2027-es büdzséről is.

Ma délelőtt 9:30-tól videókonferencián egyeztetett Orbán Viktor magyar kormányfővel az Európai Tanács elnöke, Charles Michel - derül ki utóbbi hivatalos mai napirendjéből. Mindez azután történt, hogy a kormányfő a hétvégén levelet írt neki és az Európai Bizottság vezetőjének, hogy felhívja a figyelmet arra: ha túlságosan szigorú jogállamisági feltételeket társítanának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés