Előfizetői tartalom

Magyar-lengyel vétó: kimondta az EU következő elnöke, mi lehet a megoldás az újabb uniós kilépések ellen

Portfolio
A kétsebességes Európai Unió modellje lehet a megoldás az ellen, hogy az értékrendszeri viták miatt újabb tagállamok lépjenek ki az EU-ból, követve az Egyesült Királyságot – hangsúlyozta az EU soros elnökségét 2021 első felében ellátó Portugália miniszterelnöke, Antonio Costa a lisszaboni Katolikus Egyetemen elmondott beszédében.

Mindez azért érdekes és fontos üzenet, mert a jogállamisági vitákból eredő múlt heti magyar és lengyel politikai vétó miatt mind itthon, mind a lengyeleknél felélénkült a közbeszéd az esetleges EU-kilépésről. Ennek lehetőségére a szlovén miniszterelnök is figyelmeztetett, aki egyébként 2021 második felében lesz az EU soros elnökségét vivő ország vezetője. Lengyelországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés