FONTOS Levették a keresztvizet a magyar gazdaságról, egyre komolyabb a baj
 
Előfizetői tartalom

Orbán Viktor: „Amit kérsz tőlem, Angela, az öngyilkosság”

Portfolio
Az, ami most zajlik az EU-s pénzek jogállamisági feltételekhez kötése körül, eltér az állam- és kormányfők nyári alkujától és anélkül változtatná meg az uniós alapszerződést, hogy arról minden tagállam megegyezett volna, így tehát nem szép dolog, sérti a jogállamiságot, de ha a németek akarják, akkor úgyis ez lesz és mindezt még a kézigránátommal sem tudom megakadályozni – lényegében ezeket mondta a német Die Zeit magazinnak adott interjúban Orbán Viktor. A magyar kormányfő ezzel együtt azt hangsúlyozta, hogy szét kell választani a helyreállítási alap ügyét a jogállamisági feltételektől és míg a bajba jutottaknak természetesen gyorsan pénzügyi segítségére kell sietni, a jogállamisági vita „várhat pár hónapot”. Ezzel tehát a mechanizmus hatályba lépésének, vagy alkalmazásának időbeni eltolására tett lényegében javaslatot.

A legerősebb mondat A múlt hétfőn, tehát a magyar és lengyel politikai vétó bemondásának napján a Karmelita kolostorban készített, ma megjelent interjú elején kiderült, hogy éppen 2 órával előtte küldött el egy levelet Orbán Viktor Angela Merkel német kancellárnak és a megelőző napokban volt egy vidókonferenciás egyeztetésük is az EU-s költségvetés és jogállamisági...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái