Előfizetői tartalom

Magyar-lengyel vétó: van egy kemény feltételünk a támogatásunkért cserébe

Portfolio
Hajlandóak vagyunk támogatni a 2021-2027-es uniós költségvetés és helyreállítási alap mielőbbi elindítását, de cserébe azt kérjük, hogy egyelőre csak egy olyan mechanizmus induljon el, ami az uniós költségvetés pénzügyi védelmére fókuszál; a jogállamisági mechanizmusról pedig előbb döntsünk az Európai Tanácsban és utána induljon el egy kormányközi konferencia, ami majd végül az uniós alapszerződés módosításával emelné be a jogállamisági mechanizmust a szerződésbe – lényegében ezt a kétlépcsős utat javasolja a magyar és a lengyel kormányfő által közösen kiadott nyilatkozat. Ennek kapcsán a két kormányfő egy rövid sajtótájékoztatót is tartott délután 4 óra után Budapesten.

Miről van szó a nyilatkozatban? A két kormányfő által aláírt angol nyelvű nyilatkozat a magyar és a lengyel kormányszóvivő Twitter-oldalára fényképként, az MTI-re pedig szövegesen került ki csaknem egy időben. A nyilatkozat gyakorlatilag megismétli azokat a magyar és a lengyel kormány által már sokszor elismételt érveket (legutóbb Orbán Viktor tegnapi interjújában)...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái