Előfizetői tartalom

Angela Merkel visszaszólt Orbán Viktornak

Portfolio
Nem igaz, hogy az EU-s pénzek jogállamisági feltételekhez kötését titokban, a hátsó ajtón keresztül csempésztük volna bele a költségvetési alkuba, mert a kezdetektől fogva erről volt szó, hogy ezt az összekapcsolást megteremtjük és erről állapodtunk meg a nyári EU-csúcson is – hangsúlyozta hétfőn egy videókonferencia keretében Angela Merkel német kancellár.

A Reuters tudósítása szerint ezzel egyértelműen Orbán Viktor kormányfő azon múlt heti nyilatkozatára reagált (amit a Die Zeit-nak adott interjúban fogalmazott meg), miszerint nyáron még egy más jellegű, csupán az uniós költségvetés védelmét célzó mechanizmusban maradtak az EU-csúcson és később, az Európai Parlament szorgalmazására tért el ettől a német soros elnökség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés