Előfizetői tartalom

Vétóügy: kiderült, miben maradt Orbán Viktor a lengyel kollégájával

Portfolio
Nyitottak vagyunk új javaslatokra a német elnökségtől, többfajta megoldás is lehetséges, szerintünk meg lehet egyezni akkor, ha a júliusi EU-csúcson rögzített keretek mentén haladunk, különben az EU dezintegrációja fog beindulni, amit senki sem szeretne – lényegében ezeket mondta Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök hétfő esti újabb találkozóját követő sajtótájékoztatóján Piotr Müller lengyel kormányszóvivő.

A Reuters tudósítása szerint a szóvivő azt hangsúlyozta, hogy nyitott a két kormányfő az új javaslatokra, meg vannak győződve arról, hogy meg lehet egyezni a vitában akkor, ha az összhangban van az uniós alapszerződéssel és a júliusi EU-csúcs zárónyilatkozatával. Ennek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy tegnap Angela Merkel német kancellár határozottan cáfolta azt a hónapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés