Előfizetői tartalom

Vétóügy: ma jön a német javaslat - Mik a forgatókönyvek?

Portfolio
A hétfői varsói magyar-lengyel kormányfői találkozó utáni üzenettel összhangban (várjuk a német javaslatot) ma, azaz csütörtökön megszülethet a német javaslat arra, hogy hogyan oldják fel az EU-s pénzek szigorú jogállamisági feltételrendszerhez kötése miatti magyar-lengyel költségvetési vétót. Egyelőre erősen kérdéses, hogy ez elvezet-e a jövő csütörtök-pénteki EU-csúcson ahhoz a megegyezéshez, amelyet kulcsfontosságúnak nevezett mind az EU soros elnökségét jelenleg vezető Angela Merkel német kancellár, mind a januártól a soros elnöki feladatokat átvevő Antonio Costa portugál miniszterelnök.

Az Index információi szerint ma, azaz csütörtökön beterjeszthet a német elnökség „egy olyan kompromisszumos javaslatot, ami akár megállapodáshoz is vezethet” és az általuk megkérdezett megszólalók a kompromisszumot tartották a legvalószínűbb forgatókönyvnek. Aztán azt is megjegyzik, hogy egy kormányforrásuk – aki részt szokott venni a magyar tárgyalóküldöttségben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái