Előfizetői tartalom

A lengyel kormányfő is megszólalt: nem változott vétóügyben az álláspontunk

Portfolio
|
MTI
A legfrissebb jelek szerint nincs változás se a lengyel, se a magyar kormányfő álláspontjában az uniós költségvetési vétót illetően, ugyanis mindkét vezető megerősítette pénteken: továbbra is elfogadhatatlannak tartja az EU-s pénzek jogállamisági feltételekhez kötéséről szóló rendelettervezetet. Így a közös üzenetük továbbra is az, hogy ha az EU vezetése tényleg gyorsan el akarja fogadni a 2021-2027-es büdzsét és a helyreállítási alap rendeletét, akkor ezekről válasszák le, időben tolják el a jogállamisági rendelet ügyét.

Lengyel kommunikációs zavar A nyilvános jelek és a Portfolio megbízható háttérinformációi szerint a lengyel kormányfő-helyettes által tegnap este Brüsszelben elmondott üzenetek nincsenek összhangban a két ország miniszterelnökei által képviselt, most is érvényes állásponttal, amelyhez mindketten tartják magukat. A lengyel kommunikációs zavar oka inkább a lengyel belpolitikában...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái