Előfizetői tartalom

Kiderült, melyek lehetnek a végső német ajánlat keretei a vétó ügyében

Portfolio
Elég keménynek tűnnek a magyar és lengyel kormány szempontjából azok a keretek, amelyeket végsőnek szán a német soros elnökség ahhoz, hogy kimozdítsa a patthelyzetből a költségvetési vétó ügyét – derült ki ma délután Michael Roth német Európa-ügyi miniszter szavaiból. Roth jelezte: minden követ megmozgatnak azért, hogy „a következő órákban, vagy napokban” megszülessen a megállapodás. Valószínűleg éppen erről a német keretrendszerről egyeztetnek jelenleg is Varsóban a magyar és lengyel vezetők, miután váratlanul ismét Varsóba repült Orbán Viktor kormányfő.

Roth az Általános Ügyek Tanácsának (ÁÜT) mai ülése utáni sajtótájékoztatón lényegében az alábbi üzeneteket mondta (a videón 16 órától kezdődik ez a blokk, majd 16:07 körültől további kérdésre mondott választ): Most is zajlanak a háttérben az egyeztetések és ezek során olyan megoldást kell találnunk, amelyet mind a 27 tagállam elfogad. Így tehát fontos, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés