Előfizetői tartalom

Bréking! Megvan a megállapodás, elállt a vétótól Magyarország és Lengyelország

Röviddel ezelőtt ért véget annak a napirendi pontnak a tárgyalása a brüsszeli EU-csúcson, amely a magyar és lengyel költségvetési vétó elhárítását célozta és az eredmény az lett, amit már órák óta valószínűsítettünk: a Portfolio megbízható, később hivatalosan is megerősített, információi szerint változtatás nélkül elfogadták az állam- és kormányfők a német kompromisszumos javaslat teljes szövegét, amivel kiegészítik, pontosítják a jogállamiságinak mondott mechanizmust. Ezért cserébe pedig elállt a vétótól Magyarország és Lengyelország, így késedelem nélkül el tud indulni a 2021-2027-es költségvetés és a helyreállítási alap felállítása is halad az eredeti tervek útján.

Áthangolás Az Európai Tanács elnöke, Charles Michel röviddel ezelőtt posztolta a Twitterre azt, hogy megvan a 2021-2027-es uniós keretköltségvetésről (MFF) és a helyreállítási alapnak mondott konstrukcióról (NextGenerationEU) szóló megállapodás az állam- és kormányfők között. Ez együtt 2018-as árak mellett 1074+750 milliárd eurós gigantikus csomagot takar és azt jelenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés