Előfizetői tartalom

Megszületett a 2030-as uniós klímacél alkuja is az EU-csúcson!

Portfolio
Péntek reggelre megszületett az uniós csúcson a 2030-as klímacéllal kapcsolatos megállapodás is. Ez a tegnap esti jogállamiságos-költségvetéses alku mellett egy szintén igen fontos, nagy jelentőségű megállapodás, ami növeli a német soros elnökség időszakának sikereit is. Az EU-csúcs után aztán közzétették a teljes megállapodási szöveget minden témában, így azt is, hogy pontosan miben maradtak a klímavédelmi célok kapcsán és például a lengyel aggodalmakat hogyan hárították el. Összességében a 2027-ig tartó időszak alatt legalább 600 milliárd eurónyi forrás fog áramlani a klímavédelmi célokra az EU-ban.

Megvan a megállapodás A 2030-as klímacéllal kapcsolatban most megszületett alku lényege az, hogy a cél az volt: 40%-ról legalább 55%-ra emeljék meg azt a megcélzott értéket, amennyivel csökkenteni kell az 1990-es bázishoz képest a károsanyag-kibocsátást az EU egészében. A végleges megállapodás ezt a "legalább 55%-ra" megemelést tartalmazza. Ezután még meg kell állapodnia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés