Előfizetői tartalom

Brexit: újabb szabadkereskedelmi egyezményt hoztak tető alá a britek

MTI
Szabadkereskedelmi megállapodást kötött kedden Törökország és az Egyesült Királyság - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség. Az egyezményt a két ország nevében Ruhsar Pekcan török kereskedelmi miniszter és Liz Truss brit kereskedelmi miniszter írta alá videokonferencia keretében. A szerződés 2021. január 1-jével lép érvénybe.

Pekcan megszólalásában mérföldkőnek nevezte az egyezséget, és emlékeztetett: London kiválásával az Európai Unióból szükségessé vált a Törökország és az Egyesült Királyság közötti kereskedelmi rendszer újbóli meghatározása. Egyúttal jelezte: a kétoldalú kereskedelem a mostani megállapodásnak köszönhetően hatékony módon és gondtalanul folytatódik majd. A Törökország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés