Előfizetői tartalom

Ma újabb 108 milliárd forintos munkahelyvédelmi hitelt hagy jóvá Brüsszel a magyar kormánynak

Portfolio
A tavaly ősszel jóváhagyott 504 millió eurós munkahelyvédelmi hitelkeret második részét, 304 millió eurót (kb. 108 milliárd forintot) ma, azaz kedden hagy jóvá az Európai Bizottság a magyar kormánynak, amelynek egy részét munkahelyvédelmi bértámogatási programokra lehet használni – értesült az EU-Monitor. A rövidesen folyósítandó hitelt 15 év alatt kell visszafizetnie a kormánynak.

A koronaválság kezelésére létrehozott 100 milliárd eurós uniós munkahelyvédelmi alapból (SURE) Magyarország kerek 1 milliárd eurót szeretett volna kapni, de tavaly ősszel csak 504 millió eurós hitelkeretet hagyott jóvá az Európai Bizottság. Ebből november végén már kiutalt 200 millió eurót (akkori árfolyamon kb. 72,5 milliárd forintot) a testület, most pedig a fennmaradó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés