Előfizetői tartalom

Ma lesz a nagy döntés: útépítésre nem, földgázos projektekre mégis jöhet pénz az EU helyreállítási programjából

Portfolio
Bizonyos feltételek mellett az uniós helyreállítási alapból támogatni lehet majd olyan földgáz-projekteket, amelyek a tiszta energiára való átállást szolgálják – erősítették meg az EU-Monitor kérdésére EU-tisztviselők, miközben útépítésre alapesetben nem lehet majd pénzt szerezni ebből a csatornából. Ma, azaz kedden szavaz egyébként az Európai Parlament plenáris ülése a helyreállítási alap legnagyobb programjáról, a 672,5 milliárd eurós Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközről, amelynek felhasználására eddig 18 tagállam nyújtott be részletes beruházási és reformtervezetet, és eddig mindössze 6 tagállam ratifikálta a források felvételéhez szükséges uniós jogszabályt.

Ezen a héten plenáris ülést tart az EP és kedden vitatják meg a képviselők a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközt (RRF), illetve szavaznak is róla (az eredményeket szerdán reggel jelentik be). Az eszköz célja, hogy segítse az uniós országokat a Covid19 gazdasági és társadalmi következményeinek enyhítésében. A rendelkezésre álló 672,5 milliárd euró értékű...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái