Előfizetői tartalom

Hangos figyelmeztető lövést küldött Magyarország felé az ultimátum miatt bajba került Európai Bizottság

Portfolio
Miután perrel fenyegeti a főnökét az Európai Parlament, Vera Jourová hangos figyelmeztető lövésnek is beillő üzenetet küldött Magyarország és Lengyelország felé pénteken a jogállamiság és az EU-pénzek témájában. A Bloomberg-interjúban megfogalmazott üzenet lényege az, hogy akár már ősztől elindulhat az EU-pénzek blokkolását/vágását célzó jogállamisági eljárás a két ország ellen, ha fogást talál a Bizottság a két tagállam igazságszolgáltatási és közbeszerzési rendszerén és nem utólag, a pénzek brüsszeli kifizetésénél lenne a szankció, hanem már előzetes jelleggel. Így akár már idén "eredményt" tudna felmutatni a Bizottság a Parlament felé, éppen a magyarországi parlamenti választások előtti hónapokban.

Vera Jourová, az Európai Bizottság egyik alelnöke és a jogállamisági ügyekért felelős uniós biztos idén már a többedik interjúban figyelmezteti azt a két tagállamot, amelyek ellen évek óta jogállamisági eljárás zajlik, illetve amelyek múlt decemberben az EU-csúcs előtt költségvetési vétóval fenyegettek a túl szigorú jogállamisági mechanizmus felpuhítása érdekében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés