kutatas fejlesztesi tamogatas hatasa GettyImages-1124557272
Uniós források

Májusban indul az EU 95 milliárd eurós kutatási és innovációs keretprogramja

Portfolio
Az Európai Unió 2021-2027 közötti hétéves kutatási és innovációs keretprogramja 95,5 milliárd eurós keretösszeggel idén májusban indul. Március 29-én online nyitóeseményt szerveznek, ahol az előadások mellett több sikeres magyar H2020 pályázó és pályázat értékelő is megosztja tapasztalatait.

Az Európai Unió 2021-2027 közötti hétéves kutatási és innovációs keretprogramja 95,5 milliárd eurós keretösszeggel idén májusban indul. A Horizont Európa szerves folytatása az előző hétéves ciklus Horizont 2020 keretprogramjának, ugyanakkor olyan új elemekkel bővül, mint a szektorokon és technológiákon átívelő együttműködéseket ösztönző klaszter-programok, a legfontosabb társadalmi kihívásokat célzó missziók, vagy az uniós, tagállami és ipari társfinanszírozással megvalósuló stratégiai kezdeményezések, az Európai partnerségek.

Előtérbe kerül az elnyert támogatások közvetlenül érzékelhető társadalmi vagy gazdasági hasznosságának követelménye. A hazai bekapcsolódás szempontjából kiemelt területek: Részvétel szélesítése, más uniós programokkal való szinergiák, Európai Innovációs és Technológiai Intézet

A Horizont Európa uniós kutatási és innovációs keretprogram küszöbön álló indulása alkalmából az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) március 29-én online nyitóeseményt szervez, amelyen részt vesz Mariya Gabriel uniós biztos, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Martin Kern, a budapesti székhelyű Európai Innovációs és Technológiai Intézet igazgatója is - tájékoztatta az NKFIH a Portfolio-t.

A rendezvény tágabb szakpolitikai kontextusba helyezve mutatja be a minden eddiginél nagyobb, több mint 95 milliárd euró költségvetésű uniós keretprogramot. Az előző keretprogramban elért hazai eredmények mellett bemutatják, hogyan segítik a célzott kormányzati intézkedések, dedikált hazai források és szakértői szolgáltatások a magyar pályázók még sikeresebb bekapcsolódását az uniós pályázatokba.

A hazai nyitórendezvény előadásain az Európai Bizottság és a hazai szakpolitika képviselői mutatják be, hogyan támogatható a még hatékonyabb pályázati részvétel.

Emellett panelbeszélgetés keretében több sikeres magyar H2020 pályázó és pályázat értékelő is megosztja tapasztalatait, ami után lehetőség nyílik kérdéseket is feltenni az érintett szakértőknek.

Címlapkép: Getty Images

Budapesti Értéktőzsde
ekb ekb
norvegia_shutter-20171116
Brexit: Németország már Nagy-Britannia kizuhanásával számol

Alapblog Űrturizmus

"Kedves utasaink! Ha balra tekintenek, az ablakon túl a Nemzetközi Űrállomást látják!" Az előbbi mondat talán...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
ühg