napelem csaladi haz teto
Uniós források

Itt a bejelentés! Újra felfüggesztik a Budapestnek és Pest megyének szóló napelemes EU-pályázatot

Portfolio
Egy április 30-i, péntek délutáni hivatalos közlemény szerint 10 nap múlva, május 10-én déltől a keret kimerülése miatt szüneteltetik a pályázat benyújtásának lehetőségét a Budapest és Pest megye lakosai számára február 22-én újranyitott EU-pályázatnál. A kiírás 0%-os kamat mellett kínál akár 20 évre hitelt a természetes személyek ingatlanjain energiahatékonysági, vagy megújuló energiás beruházásokra, így például napelem telepítésére, szigetelésre, vagy nyílászáró cseréjére.

A hivatalos uniós pályázati oldalon április 30-án pénteken délután jelent meg a közlemény, miszerint tájékoztatják a kölcsönigénylőket, hogy a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (VEKOP-5.2.1-17 kódszámú) hitelprogram esetében

a beérkezett kölcsönök forrásigénye miatt a kérelmek befogadása 2021. május 10. 12:00 órától szüneteltetésre kerül.

Ez azt jelenti, hogy a másfél év szünet után idén február 22-én megnyitott, elvileg június 30-ig tartó pályázat beadási határidőt rövidítik, mert a 1,5 milliárd forintos keret már most kezd kimerülni. Egyébként ugyanennek a pályázatnak a központi régión kívüli térségre szóló kiírását tavaly november elején szintén szüneteltetni kezdték (valójában jó eséllyel végleg bezárták, mert teljesen kimerült a többször megemelt keret és jönnek az új EU-s pályázatok), de akkor a felfüggesztés előtt csak 3,5 nappal előbb szóltak, most viszont 10 nappal előbb.

Így van még valamennyi idő az éppen csőben lévő, előkészítés alatt álló projektterveket, kölcsönkérelmet gyorsan beadni online.

A VEKOP-os pályázatnál az idén februári pályázatmódosításkor ugyanis a változtatások között szerepelt, hogy csak magánszemélyek és csak online igényelhetik a legfeljebb 5 milliós kölcsönt, és mivel 1,5 milliárdos a keret, így legalább 300 projekt kaphat forrást. 4 milliós átlagos hiteligénnyel számolva ez már 375 támogatott projektre felmehet és az is elképzelhető, hogy végül a 1,5 milliárd forintnál feljebb engedik a folyósítható hitelkeretet, így a támogatott projektek száma akár 400 felett is lehet.

Ez a VEKOP-os kiírás eredetileg 9,4 milliárd forintos keretösszeggel bő 4 éve nyílt meg, és idővel erős érdeklődés mutatkozott iránta, így végül 2019. október 17-én átmenetileg felfüggesztették a pályázatot. Később a beérkezett igények alapján 12 milliárdra, aztán tavaly augusztusban 14,2 milliárd forintra emelték a keretösszeget egyéb technikai módosítások mellett. Idén februárban ezt a keretösszeget emelték tovább 1,5 milliárd forinttal, így tehát erre a plusz keretre lehetett akkortól legkésőbb június 30-ig pályázni, de ugye ezt most rövidítik május 10-re.

Címlapkép forrása: Getty Images

csalás rendőrség vizsgálat brifkó
gáza
bitcoin
bullbear

Alapblog Tőkepiaci lufi van

Mivel ennek a jelenségnek nem igazán van egységes tankönyvi definíciója, ezért a szakértők között általában...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Összefoglaljuk a befektetési termékeket
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
csalás rendőrség vizsgálat brifkó