cimlap_egyetem_nemzetkozi
Uniós források

Rekord összegre lehet pályázni az Erasmus+ programban

Portfolio
Az Európai Unió 2021-2027 közötti költségvetési ciklusának elindulásával az Erasmus+ program is új szakaszba lépett. A program megvalósítására uniós szinten több mint 28 milliárd eurós forrást biztosítanak. A magyar pályázók számára várhatóan mintegy 52 millió euró (18 milliárd forint) pályázati keret lesz elérhető 2021-ben. Magyarország eddig is eredményesen vett részt az Erasmus+ programban, mostantól pedig még többen kapcsolódhatnak be nemzetközi együttműködési és mobilitási projektekbe.

70 százalékkal magasabb forrás

Schanda Tamás, Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese elmondta: tovább bővülnek a magyar fiatalok lehetőségei, ugyanis összesen 70 százalékkal nő a kezdődő uniós költségvetési ciklusban az Erasmus+ program költségvetése”. Mint arra emlékeztetett, az előző hétéves időszakban mintegy 235 ezer magyar résztvevője volt a programnak, és összesen 100 milliárd forint állt rendelkezésre a mobilitási és partnerségi pályázatokra. Hozzátette,

az Erasmus+ program elsősorban a felsőoktatásban tanulókat és oktatókat érinti, de köznevelési, szakképzési és felnőttoktatási intézmények, illetve ifjúsági szervezetek számára is nyújt lehetőségeket.

Soha nem látott lehetőségek a magyar pályázók előtt

„A koronavírus-járvány rányomta a bélyegét a nemzetközi együttműködések megvalósítására is, ugyanakkor az Erasmus+ bebizonyította, hogy rugalmasan tud reagálni a kihívásokra” – emelte ki Czibere Károly a program indulásával kapcsolatban. Az Erasmus+ hazai koordinálását végző Tempus Közalapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: az új program egyik prioritása a digitális megoldások támogatása, a jövőben például nagyobb teret kapnak a virtuális együttműködések és mobilitások. Emellett számos további újdonságot vezettek be az új programszakaszban, amelyek a hozzáférhetőséget és a minél szélesebb körű bekapcsolódást segítik, az új Erasmus+ alapvető célkitűzései és értékei azonban nem változnak. „A bővülő forrásoknak köszönhetően a korábbiakhoz képest jóval többen pályázhatnak, így még sokszínűbb nemzetközi projektek valósulhatnak meg a program támogatásával, és még többen utazhatnak külföldre tanulni vagy szakmai tapasztalatot szerezni” – mondta el Czibere Károly.

Már zajlik a hazai pályázók felkészítése

„A Tempus Közalapítvány 25 éve támogatja az oktatás és képzés különböző területein működő intézmények és szervezetek nemzetközi együttműködési programokban való részvételét, és az új programszakasz előkészítésében is aktív szerepet vállalt” – közölte Varga-Bajusz Veronika főigazgató. A Tempus Közalapítvány továbbra is az Európai Bizottság által kijelölt nemzeti irodaként végzi az Erasmus+ program hazai koordinálását.

„Már folyamatban van a hazai pályázók felkészítése felsőoktatási, köznevelési, szakképzési és felnőttoktatási intézmények, illetve ifjúsági szervezetek munkatársainak részvételével.” A főigazgató kiemelte: a Tempus Közalapítvány által szervezett online rendezvényeken ez elmúlt hetekben több mint 1000 fő vett részt, és jelenleg is zajlanak a felkészítések. „Az oktatás és képzés minden szereplője – diákok, hallgatók, pedagógusok, oktatók, szakértők – megtalálhatja a saját kapacitásainak, szakértelmének, tapasztalatának megfelelő lehetőségeket az új programban, a Tempus Közalapítványnál pedig minden segítséget megadunk az érdeklődőknek a sikeres pályázáshoz” – tette hozzá Varga-Bajusz Veronika.

Címlapkép: Getty Images

kínai hadihajó
koronavírus járvány mintavétel teszt covid-19 magyar adat
Csanyi Sandor

Alapblog Tőkepiaci lufi van

Mivel ennek a jelenségnek nem igazán van egységes tankönyvi definíciója, ezért a szakértők között általában...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Összefoglaljuk a befektetési termékeket
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
európai bizottság brüsszel eu európai unió