Előfizetői tartalom

Jelentős összegű EU-s átutalásra készül idén a magyar kormány (korr.)

Portfolio
Arról kell gondoskodnia a 2014-2020-as uniós programok lebonyolításáért felelős magyar hatóságoknak, hogy idén mindenképpen megérkezzen Brüsszelből 2,644 milliárd eurónyi átutalás – derül ki a Magyar Közlöny egyik friss kormányhatározatából. Ez jelentős összeg, de kevesebb, mint az elmúlt 3 év tényadata. Azt is szintén összegszerűen beleírta a határozatba a kormány, hogy 1230 milliárdot kell idén kifizetnie a kedvezményezettek felé a kormányzati szerveknek. Frissítés: Cikkünk eredeti verziójában tévesen azt írtuk, hogy példátlanul magas összeget tervez lehívni a kormány Brüsszelből, ugyanis nem milliárd forintban kell érteni a megcélzott összeget, hanem millió euróban (ahogy az a cikkbeli táblázat C oszlopának zárójelében látszik). A tévedésért elnézést kérünk.

A legfrissebb Magyar Közlönyben találjuk a kormány 2021. évi fejlesztéspolitikai célokról szóló határozatát (1243/2021. (V. 6.) Korm. határozata), amely előírja az érintett minisztereknek, hogy az idei évben az uniós fejlesztéspolitikában milyen összegszerű célokat kell teljesíteniük azért, hogy a 2014-2020-as ciklusra járó EU-pénzeket maradéktalanul le tudjuk hívni Brüsszelből....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés