Előfizetői tartalom

Leadta a magyar kormány Brüsszelnek az átdolgozott nagy fejlesztési tervet

Portfolio
|
MTI
Benyújtotta kedden este a magyar kormány a Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervet (HET) az Európai Bizottságnak, amely kb. 2511 milliárdos keret lehívását célozza meg a következő hat évben és a terv jóváhagyása várhatóan augusztusban történik meg - mondta a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek. Szerda délelőtt az Európai Bizottság elnöke megerősítette a Twitteren, hogy megkapták a magyar tervet.

Ágostházy Szabolcs a tudósítás szerint a tervről egyelőre az alábbiakat közölte: A magyar terv legmeghatározóbb eleme az egészségügyi rendszer további fejlesztése, erre a források 34,1 százalékát szánják (ez 856 milliárdos keretet jelent). Kiemelt terület a környezetbarát közlekedés fejlesztése, amelyre a pénzügyi keret 25 százalékát fordítják (ez 628 milliárdos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés