Előfizetői tartalom

Csak a negyedét kapják a felsőoktatási intézmények a megígért forrásnak EU-s pénzből

Portfolio
A kedd este Brüsszelnek elküldött magyar helyreállítási tervben nagyjából 280 milliárd forintot szánt a kormány a felsőoktatás-szakképzés támogatására, ami a negyede (23,5%-a) az április közepi 1191 milliárdos tervnek – derült ki az RTL szerda esti Híradójából, amelynek Palkovics László nyilatkozott. Ez megerősítette azt a tegnapi következtetésünket, hogy a magyar terv drasztikus átszabásának a felsőoktatás lett az egyik nagy vesztese, igaz amint azt az innovációs és technológiai miniszter is hangsúlyozta: más (tehát magyar költségvetési-adófizetői) forrásból meg fogják kapni az intézmények a megígért forrásokat.

„Ebben a pillanatban nagyjából 280 milliárd forint van abban a modulban, ami a felsőoktatás-szakképzés kombinációját jelenti, a többit, ahogy miniszterelnök úr mondta, azt más forrásból fogjuk megoldani. A felsőoktatási intézményeknek azt az 1300 milliárd forintot, ami ezen túl fennáll, azt meg kell szintén kapniuk, csak más forrásból” – jelentette ki Palkovics László...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés