Előfizetői tartalom

Durván túligényelték az állattartóknak és kertészeteknek szóló EU-pályázatokat, több új kiírás jön rövidesen

MTI
Az állattartó telepes EU-pályázat keretét az eredeti 50-ről 260 milliárdra, a kertészeti üzemekét 30-ról 68 milliárdra emelte korábban az Agrárminisztérium a 2021-2022-es átmeneti időszak forrásaira tekintettel, de még ezeket is durván túligényelték a jelenlegi állapot szerint, hiszen előbbire 330 milliárd forintnyi, utóbbira 87 milliárdos támogatási igény érkezett be – jelezte egy mai szakmai rendezvényen  Viski József. Az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára azt is elárulta, hogy májusban és júniusban a legtöbb jelentős mezőgazdasági fejlesztésre szolgáló pályázatot újranyitják és kidolgoznak két élelmiszeripari pályázatot is. Összességében azt tervezik, hogy ezek által a következő 2-3 évben "dömpingszerű támogatást tudnak ráengedni a piacra".

A kormány a Közös Agrárpolitika (KAP) vidékfejlesztési programjának társfinanszírozását az eddigi 17,5 százalékról 80 százalékra emelte, ami azt jelenti, hogy a 2014 és 2020 között rendelkezésre állt forrás mennyiségéhez képest háromszor nagyobb összeget fordíthatnak a magyar mezőgazdaságra, ráadásul nemcsak 2023-tól, hanem már 2021-2022-ben is – jelezte a tárca...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés