Előfizetői tartalom

Hat napja maradt Ursula von der Leyennek, hogy lépjen a magyar és lengyel jogállamiság ügyében

Portfolio
Ha június 1-ig nem küld írásos értesítést az Európai Bizottság Magyarországnak, vagy Lengyelországnak a jogállamisági problémák miatt, akkor az Európai Parlament augusztus végéig be fogja perelni a Bizottság elnökét kötelességszegés miatt – áll abban a többpárti európai parlamenti tervezetben, amelyet megmutattak a Politico-nak.

Az EP és a Bizottság közötti összefeszülésnek már volt előzménye, hiszen a tavaly decemberi EU-csúcs alkuja alapján 2021. januártól már hatályos és alkalmazni kellene az EU-pénzekhez kapcsolódó jogállamisági mechanizmust, de éppen az EU-csúcs alkuja miatt a Bizottság egyelőre nem kezdte el alkalmazni. Az alku szerint ugyanis addig nem véglegesíti a mechanizmus alkalmazási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés