Előfizetői tartalom

Önálló régió lett Pest megye és ezért felrobban az elérhető EU-támogatások összege

Portfolio
Egy sokéves folyamat vált valóra azzal, hogy a relatív alulfejlett Pest megye levált az EU-átlagnál fejlettebb Budapestről és önálló régióvá vált 2021-től, amelyet már az Európai Bizottság is jóváhagyott, emiatt megváltozott a regionális támogatási térkép is és mindezek nyomán a 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklusban Pest megye már önálló régióként jogosult uniós forrásokra, amelyek volumene drasztikusan megnő – hangzott el egy szerda délelőtti budapesti sajtótájékoztatón. Az is kiderült, hogy Pest megye jelentős közlekedésfejlesztési, szenny- és ivóvíz, valamint a környezetvédelmi pályázatokra is számíthat a céges pályázatok mellett.

Sok forrást kap majd a megye, ami a hátrányt enyhíti Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára az MTI tudósítása szerint azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy a 2014-2020-as ciklusban Pest megye - a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program révén - 69 milliárd forinthoz jutott, amit a kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés