Előfizetői tartalom

Napelem szaldó, vagy bruttó elszámolással telepíthető? – Fontos tisztázó közleményt adott ki az ITM

MTI
|
Portfolio
Nagyon kell sietnie a napelemes rendszer telepítésével annak, aki valamilyen állami támogatásból (EU-pályázat, Otthonteremtési támogatás) valósítja meg az ingatlanán a napelemes beruházást, mert június 30-ig üzembe kell azt helyeznie ahhoz, hogy még a szaldó elszámolást választhassa, ezután ugyanis már csak a bruttó elszámolást választhatja. Ha viszont tisztán önerőből valósítja meg valaki a fejlesztést, akkor még van ideje, ugyanis 2023. december 31-ig lehet szerződni szaldó elszámolásban az áramhálózati cégekkel - rögzítette pénteki tájékoztatásában az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A tisztázó üzenet egyik lényeges pontja tehát az, hogy a június 30-ig üzembe helyezett, állami támogatás igénybevételével telepített háztartási méretű kiserőművek még szaldó elszámolásban maradhatnak. Utána viszont már nem, azaz bruttó elszámolási rendszerbe kerülnek. Annak az a lényege, hogy szaldó nem képezhető, azaz a hálózatba betáplált és vételezett villamos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái