Előfizetői tartalom

Az összes új EU-pénzt blokkoltatná az EP Magyarország felé a szaporodó kifogások miatt

Portfolio
Kemény állásfoglalást tervez elfogadni csütörtökön az Európai Parlament Magyarország kapcsán, ugyanis a homofóbnak tartott minapi magyar törvénymódosítás apropóján arra szólítaná fel jogilag nem kötelező módon az Európai Bizottságot, hogy addig ne fogadja el a helyreállítási programunkat és a 2021-2027-es Operatív Programokat, ameddig a magyar törvények megsértik az emberi jogokat – írja a Népszava a megszerzett állásfoglalás-tervezet alapján. A javaslatban az a ritka lépés is benne van, miszerint a tagállamokat arra biztatják: pereljék be Magyarországot az Európai Bíróságon, illetve a tagállamokat tömörítő Tanácsban haladjanak tovább a 7-es cikk szerinti jogállamisági eljárásban úgy, hogy ajánlásokat fogalmaznak meg Magyarország felé.

Az Európai Parlament “a lehető leghatározottabban elítéli a magyar Országgyűlés által elfogadott törvényt, amely egyértelműen sérti az uniós értékeket, elveket és jogot”, olvasható az elfogadás előtt álló, a lap birtokába került EP-állásfoglalásban, amelynek előadója Cyrus Engerer. A máltai szocialista képviselő arra figyelmezteti az Európai Bizottságot, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés