Előfizetői tartalom

Késnek a Magyarországnak szánt uniós pénzek - Hogyan készülhet fel erre a kormány?

Portfolio
A magyar helyreállítási alap körül elhúzódó viták befolyásolhatják a magyar költségvetés egyenlegét és az államadósság mértékét is, azonban a kockázat kezelhető - jutott erre a következtetésre az OTP Bank elemzőcsapata, akik arra számítanak, hogy legrosszabb esetben is jövő nyárra megállapodhat a kormány az Európai Bizottsággal a feltételekről. Legújabb elemzésükben a közgazdászok azt mutatják be, hogy a kormánynak mekkora mozgástere van az idei költségvetésben és hogy miként reagálhatja le a csúszó uniós kifizetéseket.

A jelenlegi konszenzusos várakozások szerint a magyar kormány és az Európai Bizottság meg fog tudni állapodni a helyreállítási alap elfogadásának feltételeiről, azonban mivel a Bizottság jelzései alapján komoly politikai módosításokat vár el a kormánytól, nem zárható ki egy olyan forgatókönyv, hogy a szembenállás elhúzódik - fogalmaznak az OTP elemzői, akik friss elemzésükben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés