Előfizetői tartalom

A magyarok négyötöde blokkolná az EU-s pénzt azoknak a tagállamoknak, amelyek nem tartják be a jogállami kereteket

Portfolio
A magyarok 77%-a úgy gondolja, hogy ne adjanak uniós forrásokat azoknak a tagállamoknak, amelyek nem tartják be a jogállamiság és a demokrácia alapelveit, és ez az arány csak minimálisan marad el a 81%-os uniós átlagtól – derül ki abból az Eurobarométer felmérésből, amelyet egy fontos jövő szerdai, szeptember 15-i beszéd elé időzítve rendelt meg és tett közzé az Európai Parlament.

Az évértékelő beszédet Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke tartja majd az EP strasbourgi épületében és ebben képet kaphatunk majd akár arról is, hogy a magyar helyreállítás terv idén őszi elfogadásának milyen esélyei vannak. Az Eurobarométer felmérésének üzenete lényeges hivatkozási alap lehet arra, hogy a jogállamisági problémákra mutogatva egyelőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés