Előfizetői tartalom

Nagy fordulat van kilátásban: Magyarország még idén megkaphatja az első eurómiliárdot az EU-tól

Portfolio
A német Spiegel az Európai Bizottság köreiből érkező információi szerint Magyarország és Lengyelország még idén megkaphatja az EU-tól a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzációjára szánt helyreállítási alapjának első 13%-os részletét, de csak akkor, ha bizonyos feltételeket teljesít. Az egyik ilyen feltétel az Európai Bíróság ítéleteinek kötelező betartása, ami Lengyelországnak lehet fájdalmas a fegyelmi kamara megszüntetése miatt, a másik pedig Magyarország esetén a gyermekvédelminek nevezett törvény visszavonása lenne, mert a lap információi szerint egyes tagállamok enélkül blokkolnák Magyarország felé a kifizetéseket.

A Spiegel - amelynek cikkét a 24.hu szúrta ki - úgy tudja, hogy Brüsszel most ősszel elérhetővé tenné a helyreállítási alapból érkező első részletet a két ország felé, azonban Vera Jourová illetékes uniós biztos lapnak adott nyilatkozata alapján azt is írja, hogy még előtte októberben aktiválnák a jogállamisági eljárást Varsó és Budapest ellen. Ez lehetővé tenné...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái