Előfizetői tartalom

Itt vannak a legnagyobb meglepetések a napelemes pályázatban

Portfolio
Alaposan megváltoztak a jogosultsági feltételek a hétfőn végleges szabályrendszerrel közzétett uniós lakossági napelemes pályázatban, mert kétfajta, plusz pontot érő feltételt is beépítettek (gyermekek száma, földrajzi hely), így jelentősen erősödött a pályázat célzottsága, illetve szociális rászorultsági jellege. A módosabb térségekben, pár éve/évtizede épült, jobb hőtechnikai tulajdonságokkal és korszerű nyílászárókkal rendelkező ingatlanok ugyanis ki/háttérbe szorultak az esélyeket illetően, igaz közben kiderült: garázs-, vagy melléképület tetejére, lapostetőre is telepíthető napelem, talajra azonban nem. Pontosítás! Cikkünk eredeti verziójához képest fontos, hogy ha csak napelemre pályázna az ingatlantulajdonos és a nyílászárók felület szerinti legalább fele korszerűnek minősül, akkor igenis benyújthat pályázatot.

Két alapvető változás Nagyon sok részletben, szabályban módosították az eredetileg társadalmi egyeztetésre kitett változathoz képest a hétfőn megjelent napelemes pályázat végleges szabályrendszerét. Ezek alaposan felkavarják azt, hogy ki és milyen ingatlannal tud egyáltalán elindulni a pályázaton, hiszen amint hétfői cikkünkben már rámutattunk: nem a fejlesztendő ingatlanba...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái